پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع "آبله میمونی و تب کریمه کنگو" برای پیام گزاران سلامت دستگاه های اجرائی استان، خبر داد.

دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع "آبله میمونی و تب کریمه کنگو" برای پیام گزاران سلامت دستگاه های اجرائی استان، خبر داد.


 


به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در ابتدای این کارگاه، رئیس این مرکز ضمن اشاره به رسالت و اهداف شورای پیام گذاران سلامت دستگاه های اجرایی استان، بیان داشت: نقش اصلی پیام گزاران سلامت، تسهیلگری به منظور اجرای  سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات سلامت محور و رفع موانع و گره های سدراه سلامت مردم در دستگاه های اجرائی است.


دکتر مسلم شریفی، افزود: در طول ایام سالهای همه گیری کووید ۱۹، نقش دستگاه های اجرایی در تأمین سلامتی به خوبی بر همگان آشکارتر شد و بویژه در ابتدای همه گیری، همراهی دستگاه های اجرایی باعث گردید تا دو خیز اولیه کشوری بیماری  را، ما در  استان تجربه نکنیم و نتیجه همکاریهای بین بخشی را بطور واضح مشاهده کردیم.


رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان با یاد آوری اینکه "هیچ چیز بین‌المللی تر از بیماری نیست"، تصریح کرد: در تأمین و حفظ سلامت جامعه به ویژه در مقابله با همه گیری ها؛ هم مردم و هم دستگاه های اجرایی نقش دارند و باید همه پاسخگو و مسئولیت پذیر باشیم.


دکتر شریفی، اضافه کرد: در این راستا دو نقش مهم رابط آموزشی یعنی انتقال آموزش های سلامت محور به کارکنان ادارات و مشاور سلامت محور در تصمیم گیری ها و سیاستها و برنامه های سلامت را از پیام گزاران سلامت به طور خاص و از دستگاه های اجرایی به طور عام، در کنار سایر وظایف  و فعالیت های آنان انتظار داریم.


در ادامه، مدرس کارگاه اظهار داشت: آبله میمونی با تب، سردرد، درد عضلانی، درد کمر، لرز و احساس خستگی شدید شروع می‌شود و دقیق‌ترین و قطعی‌ترین روش تشخیص آن، تهیه نمونه از تاول پوستی (از سطح ضایعه و یا مایع وزیکول و پوستول و یا از کبره خشک) و با رعایت ایمنی حداکثری توسط پرسنل و از طریق انجام تست PCR در آزمایشگاه می‌باشد.


 طاهره کرم زاده، اضافه کرد: دوره کمون (فاصله آلودگی فرد تا اولین علامت) در حدود ۶ تا ۱۴ روز و گاهی ۵  تا ۲۱ روز و میزان مرگ و میر در هر ۱۰ مورد مبتلا (10٪) ذکر شده است.


خانم مهندس کرم زاده، در خصوص تب کریمه کنگو نیز، خاطر نشان کرد: یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که بیشتر به وسیله کنه منتقل می شود که مرگ و میر بالایی دارد و راه انتقال آن، کنه مخزن و ناقل بیماری است. هچنین، عفونت درانسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست، یا تماس با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا  ایجاد می شود.


 کارشناس بیماریهای معونت بهداشتی، افزود: دوره کمون تب کریمه کنگو حداقل 3 و حداکثر 9 روز است و از عوارض بیماری می توان به اختلالات سیستم اعصاب مرکزی، شامل: تشنج، گیجی و اختلالات شدید رفتاری و علائم کاهش سطح هوشیاری که نشان دهنده خونریزی مغزی می باشد، اشاره کرد.


خانم مهندس کرم زاده، گفت: ذبح دام ها در کشتارگاه، نگهداری لاشه های گوشت تا 24 ساعت قبل از استفاده در یخچال و پوشیدن دستکش هنگام تماس با گوشت و پوست، بویژه هنگام جدا کردن کنه از حیوانات مهمتریت راه های پیشگیری از این بیماری است.


همچنین، مهندس احمدی، مهندس تقوی زاده و خانم مهندس مهناز همتی از کارشناسان معاونت بهداشتی داشگاه هر کدام به ترتیب در خصوص سلامت شغلی کارکنان، سلامت روانی کارکنان و خودمراقبتی سازمانی به ایراد سخن پرداختند.


به گزارش وبدا این جلسه با حضور دکتر مسلم شریفی، رئیس مرکز سیاست­گذاری سلامت استان، طاهره کرم زاده کارشناس بیماریهای معاونت بهداشت، مهناز همتی، کارشناس مسئول آموزش سلامت معاونت بهداشتی، کارشناسان مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه، کارشناسان واحد های مختلف معاونت بهداشتی و اعضای شورای پیام گزاران سلامت دستگاه های اجرائی استان در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار و در خصوص بیماری آبله میمونی و تب کریمه کنگو و همچنین سلامت شغلی، روانی و خودمراقبتی سازمانی کارکنان، آموزش ها و نکات لازم برای مخاطبان تشریح گردید.